Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

Kaskádové granty v Horizontu Evropa

26.03.2024

V programu Horizontu Evropa narůstají příležitosti pro získání tzv. kaskádového financování, kde příjemce podpory vyhlásí v průběhu realizace projektu vlastní výzvy k podávání návrhů.

Tyto otevřené výzvy (open calls) jsou zveřejňovány na k tomu určené stránce Funding & Tenders portálu a na webových stránkách jednotlivých projektů, tj. poskytovatelů. Výzev je průběžně otevřeno až několik desítek. Výše grantů se obvykle pohybuje do 60 tisíc € a doba realizace projektu bývá menší než 1 rok. 

Oprávněnými žadateli jsou převážně malé a střední podniky, ale mnoho výzev je otevřeno všem inovátorům nezávisle na typu organizace. Žadatelé zpravidla nemusí tvořit projektové konsorcium. Vyplnění žádosti o kaskádový grant bývá časově nenáročné.

Tato finanční podpora "třetích stran" označovaná též jako Financial support to third parties (FSTP) se řídí pravidly rámcového programu Horizont Evropa.

Pro více informací kontaktujte Lenku Švejcarovou, NCP pro Klastr 4, svejcarova@tc.cz.

Případně lze informace o kaskádovém financování v programu Horizont Evropa získat v prezentacích uložených v Portálu evropských národních kontaktů.

 

Více aktualit

Podpora AI a kvantových technologií v nadcházejících výzvách Klastru 4 Horizontu Evropa

25.04.2024

Evopská komise v nadcházejících výzvách Horizontu Evropa podpoří rozpočtem 112 milionů EUR inovace v oblasti kvantových technologií a technologií umělé inteligence. Výzvy mají uzávěrku 18. září 2024. Znění AI výzev naleznete zde, znění výzev v oblasti...

Aktualizovaný pracovní program Klastru 4

18.04.2024

Evropská komise zveřejnila na Portálu pro finanční příležitosti a veřejné zakázky (FTOP, EU Funding & tender portal) 17. dubna 2024 aktualizovaný pracovní program pro Klastr 4 - průmysl, digitalizace a vesmír. Naleznete jej zde.

Mezinárodní konference Industrial Technologies 2024

16.04.2024

Ve dnech 3. až 6. června 2024 se v rámci belgického předsednictví uskuteční v Namuru pravidelná mezinárodní konference Industrial Technologies 2024. Akce proběhne v hybridním formátu jak s možností přímé účasti, tak se vzdáleným přístupem ke...

Mohlo by vás zajímat

Naše služby

Projekt od A do Z

Právní a finanční aspekty

Hodnocení rámcových programů

Malé a střední podniky