Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

FRONTIERS: Fellowshipy pro vědecké novináře

05.12.2023

Projekt FRONTIERS, iniciativa financovaná Evropskou radou pro výzkum (ERC), vyhlašuje první výzvu pro vědecké novináře z celého světa k návštěvě špičkových evropských výzkumných institucí.

Iniciativa má za cíl umožnit novinářům seznámit s tím, co obnáší každodenní práce ve výzkumu, a jejich prostřednictvím přiblížit vědu společnosti jako takové.

Fellowshipy se mohou pohybovat mezi 3 a 5 měsíci. Vybraní fellows obdrží měsíčně podporu odpovídající jejich kariérnímu stádiu (4 000 EUR pro začínající novináře s méně než 5 lety zkušeností; 5 000 EUR pro žurnalisty s 6-9letou praxí a 6 000 EUR pro etablované novináře, kteří pracují v oboru 10 a více let).

V rámci první výzvy, která má uzávěrku 5. března 2024, se očekává podpoření 10 zájemců. Celkem bude v rámci projektu poskytnuto 40 fellowshipů.

Pokud jste zástupce výzkumné instituce a máte zájem hostit na svém pracovišti v rámci této iniciativy novináře, můžete se na webu projektu přidat do databáze potenciálních hostitelských institucí.

Více aktualit

Registrace na přípravné workshopy pro žadatele o granty ERC do výzev 2025 otevřena

11.03.2024

Byla otevřena možnost přihlašování k účasti na letošních workshopech pro žadatele o granty ERC. Sérii přípravných workshopů pořádá Technologické centrum Praha ve spolupráci s Expertní skupinou na podporu žadatelů ve výzvách ERC. Workshopy proběhnou v květnu,...

Workshopy pro žadatele o granty ERC v kalendářním roce 2024

22.01.2024

Každoroční workshopy pořádané Technologickým centrem Praha a Expertní skupinou na podporu žadatelů ve výzvách ERC čeká od roku 2024 několik změn, o kterých bychom chtěli akademickou komunitu v ČR s předstihem informovat. Zatímco struktura a...

ZÁZNAM a PREZENTACE: Národní informační den ke grantům ERC

21.11.2023

Dne 15. listopadu 2023 proběhl v prostorách Univerzity Karlovy Národní informační den ke grantům ERC, největší každoroční událost věnovaná příležitostem, které Evropská rada pro výzkum skýtá. Akci pořádalo Technologické centrum Praha ve spolupráci s...

Mohlo by vás zajímat

Naše služby

Projekt od A do Z

Právní a finanční aspekty

Hodnocení rámcových programů

Malé a střední podniky