Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

Proběhla konference SOILCON: Ground for future cooperation in Europe

10.10.2023

Dne 18. září 2023 se v Praze uskutečnila konference SOILCON – „Ground for future cooperation in Europe”, kterou zorganizovala Technologická agentura České republiky ve spolupráci s Technologickým centrem Praha a Research Council of Norway. Tématem SOILCONU byla synergie Fondů EHP a Norska s evropskou misí k půdě (A Soil Deal for Europe) a související možnosti podpory vědeckých projektů. Konference se konala pod záštitou ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové, a norského velvyslance v Praze, Victora C. Rønneberga, který konferenci spolu se zástupci organizátorů zahájil.

V první části konference proběhly dvě panelové diskuse k přínosu politik zaměřených na mise při řešení společenských výzev a o důležitých krocích a potřebné spolupráci vedoucí ke zdravé půdě a udržitelnosti. Úvodních přednášek k panelům se ujaly Orsolya Frizon-Somogyi z Generálního ředitelství pro zemědělství a rozvoj venkova Evropské komise a Anna Krzywoszynska, členka rady pro misi Půda.

V druhé části konference představily zástupkyně českého (Naďa Koníčková) a norského (Gudrun Langthaler) národního kontaktního místa pro program Horizont Evropa a pro misi Půda aktuální možnosti financování a přehled zapojení českých a norských subjektů v této misi. Dále se prezentovala řada iniciativ a projektů, které kroky k naplnění cílů mise Půda aktivně podnikají, včetně projektu MetalRem z Programu KAPPA. 

Technologické centrum Praha prezentovalo během konference služby Národní kontaktní organizace pro Horizont Evropa na informačním stánku.

Prezentace řečníků jsou k dispozici na webu konference. Aktivní zůstává i matchmaking umožňující propojení s dalšími zájemci z řad účastníků.

SOIL-CON S-221.jpg   SOIL-CON S-304.jpg

SOIL-CON S-174.jpg   SOIL-CON S-263.jpg

 

Více aktualit

Vyšlo Echo č. 2/2024

11.04.2024

Druhé letošní vydání časopisu ECHO má poněkud slavnostní nádech. Letos je tomu 20 let od chvíle, kdy vyšlo jeho první číslo. Před dvaceti lety se začala naplňovat vize časopisu jako prostředí, které bude podněcovat formování českých iniciativ v Evropském výzkumném prostoru...

Aktualizovaná verze EIC Investment Guidelines

03.05.2024

EIC Fond zveřejnil aktualizovanou verzi Investment Guidelines - dokumentu, který obsahuje podrobné informace pro žadatele i úspěšné firmy vybrané v programu EIC Accelerator a pro ko-investory o investičním procesu EIC. V nové verzi příručky naleznete mj.:...

ČR v bezpečnostním výzkumu v Horizontu Evropa

03.05.2024

Příspěvek Technologického centra Praha z 8. dubna 2024 informoval o účasti evropských zemí v Evropském obranném fondu (EDF) v letech 2021–2022. (EDF pro ČR evidoval 18 účastí s nárokovaným příspěvkem EU 9,7 mil. €.) Navažme na něj a zaměřme se na účast v Klastru 3 – civilní...

Mohlo by vás zajímat

Naše služby

Projekt od A do Z

Právní a finanční aspekty

Hodnocení rámcových programů

Malé a střední podniky