Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

Veřejná konzultace - Past, present and future of the European Research & Innovation Framework programmes 2014-2027

01.12.2022

Evropská komise spustila veřejnou konzultaci o minulosti, současnosti a budoucnosti výzkumných a inovačních programů EU Horizont v období 2014–2027. Jejím cílem je shromáždit názory co nejširšího spektra zúčastněných stran včetně výzkumných institucí, podniků, spotřebitelských organizací, nevládních organizací, státní správy apod. na rámcové programy Evropské unie pro výzkum a inovace. Konkrétně jde o ex-post hodnocení programu Horizont 2020, průběžné hodnocení programu Horizont Evropa i na utváření strategického programu Horizont Evropa na období 2025–2027.

Upozorňujeme na možnost vyplnit odpovědi v českém jazyce i přesto, že otázky jsou zadány v angličtině, němčině nebo francouzštině.

Oblasti průzkumu a odhadovaný čas vyplnění:

time to fill.png

Veřejná konzultace je otevřena do 23. února 2023 zde.


 

Více aktualit

Podcast: O reformě transferu znalostí s Helenou Langšádlovou

22.04.2024

Využití výsledků je důležitým požadavkem pravidel programu Horizont Evropa. Usnadnit by jej měla reforma transferu z dílny ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové. V tomto dílu se dozvíte, v čem reforma spočívá a jaké má mít dopady.

BROŽURA Projekty udržitelného kulturního turismu

17.04.2024

Nová brožura CORDIS představuje osm projektů, které se zaměřují na výzkum kulturního cestovního ruchu. Jedná se o výzkumné projekty financované programem Horizont 2020. Cílem EU je zachovat evropské kulturní dědictví a přejít na udržitelný kulturní cestovní...

Finanční manažerky a manažeři diskutovali o Horizontu Evropa v Třešti

14.04.2024

V reprezentativních prostorách zámku Třešť se uskutečnilo dne 10. dubna již 33. setkání pracovní skupiny TC Praha pro finanční a právní management projektů HE/H2020 (FINPRA). V úvodu prezentovali finanční a právní NCP své aktivity (akce, publikace, videa, podcasty a další)...

Mohlo by vás zajímat

Naše služby

Projekt od A do Z

Právní a finanční aspekty

Hodnocení rámcových programů

Malé a střední podniky