Zachraňte bioodpad s UGO Salaterií – akce EIT Food
30.09.2022

Cílem letošního ročníku Challenge Lab, kterou pod záštitou EIT Food organizuje Impact Hub Praha, je nalézt inovativní řešení, jak dále nakládat s vytvořeným bioodpadem. Zapojit se mohou studenti i odborníci, start-upy, SMEs, ekonomové i výzkumníci. Buďte s námi součástí (r)evoluce a zastavme plýtvání!
Přemýšleli jste někdy nad tím, zda:
- Je možné využít slupky na přípravu polévek, kosmetiky nebo jiných produktů?
- Lze udělat v provozu něco, aby bioodpad nevznikal?
- A co na to legislativa s hygienou?
Na tyto a další otázky chceme znát odpověď! Proto jsme jako Impact Hub spojili síly s UGO Salaterií a zveme vás do programu Challenge Lab, ve kterém se během několika týdnů pokusíme přijít na další možné využití bioodpadů. Akce je přístupná všem, které tato problematika zajímá a chtějí se podílet na tvorbě nového cirkulárního procesu. Zapojit se můžete buď jako jednotlivec, nebo rovnou v týmu. Inspiraci můžete nalézt i v těchto videích: číslo 1, číslo 2.
Co vás čeká?
- spolupráce v týmu
- návštěva UGO provozovny
- odborné workshopy a Q&A schůzky se zástupci z UGO
- vlastní mentor a individuální expertní konzultace
- výherní tým získá finanční odměnu 50 tisíc Kč
- setkání s lidmi z oboru, nové kontakty a know-how
Přihlásit se můžete zde https://eitfood.impacthub.cz/challenge-lab/#prihlaska, na stejné stránce naleznete i časový harmonogram akce (od 19. 10. do 25. 11. 2022). Koordinátorkou je Barbora Puchlová, tel: +420 774 630 261, barbora.puchlova@impacthub.cz.
Více aktualit
Vývoj struktury tuzemské účasti v programech Horizont 2020 a Horizont Evropa podle právních forem účastníků: Roste zastoupení vysokých škol
25.09.2023
Čtyři nové publikace k implementaci projektů MSCA
24.09.2023